שקלא Online
שקלא וטריא מעמידה לרשותכם מגוון ערוצי העשרה אונליין, הן חינמי והן בתשלום, כך שתוכלו בזמנכם הפנוי להתחבר לרוח השקלאית ולאמץ ולהפנים את המתודה שלנו בתחום המשא ומתן, המבוססת על ׳שיטת צור׳.
תוכן בתשלום
קורסים אונליין eKnower
אתר eKnower נותן מענה ללמידה מקוונת במגוון תחומים כגון אבטחת רשת, כישורי ניהול, משא ומתן ועוד.
בתחום כישורי משא ומתן תמצאו סדרה בת 13 שיעורים מקוונים, שנוסחו ומועברים ע״י עו״ד מיכאל צור, מייסד שקלא וטריא ומפתח שיטת צור ו-15 קורסים של ג׳ק קמבריה.
השיעורים, בשפה האנגלית, מלווים בכתוביות באנגלית ויעניקו לכם הצצה לעולם המשא ומתן בשיטה השקלאית.
תוכן חינמי
יהודית כץ, בוגרת לימודי פסיכו-ביולוגיה (מדעי המוח) באוניברסיטה העברית שבירושלים, בשיחה עם עם עו"ד מיכאל צור, מומחה למשא ומתן ותקשורת דנים באניגמה שנקראת שיחה קשה.
יחד שאלנו ממה היא מורכבת? מה תפקידן של הרגשות? איך יודעים לזהות שיחה קשה כשהיא מגיעה? אילו שאלות צריך לשאול לפני שמגיעים אליה? מה יקרה לכם אם תדחו שיחות קשות, ואיך תתכוננו בצורה מיטבית לשיחה קשה? שיחה כייפית על שיחות כייפיות-קצת-פחות.
יהודית כץ, בוגרת לימודי פסיכו-ביולוגיה (מדעי המוח) באוניברסיטה העברית שבירושלים, בשיחה עם אבי קלוגר, פרופסור להתנהגות ארגונית.
הקשבה היא כמו אימון כוח וסיבולת, יש לתרגל אותה, להיכשל בה, ולהחליט לנסות שוב. בשיחה ננסה לעמוד על הדרכים להקשבה נכונה ומועילה לשני הצדדים.
אבי קלוגר, פרופסור להתנהגות ארגונית, בראיון מרתק על הקשבה.
מדוע כל כך קשה להקשיב למה שיש לאחר לאמר
ומהו השינוי העמוק שעוברים כמקשיבים באמת?
למה לא צריך להניח הנחות לפני תחילת מו"מ בתנאי לחץ, למה כדאי לפתוח בבקשה,
ואיך מבקשים.
עו״ד מיכאל צור בהרצאה מתוך בי״ס לעסקים של בנק לאומי.
למה אסור לשאול "למה"? ולמה לא כדאי להציע הצעה אחרי שמקבלים סירוב?
עו״ד מיכאל צור בהרצאה מתוך בי״ס לעסקים של בנק לאומי.
איך מתמודדים עם תנאים שנשמעים מופרכים, ולמה הדבר הכי חשוב הוא שמירה על המוניטין
של העסק.
עו״ד מיכאל צור בהרצאה מתוך בי״ס לעסקים של בנק לאומי
שאלת השאלות
אומנות שאילת השאלות היא קרוב לוודאי המיומנות החשובה ביותר בניהול משא ומתן. היא משלבת בתוכה כל כך הרבה אלמנטים שעוזרים לנו לצלוח כל תהליך מורכב ככל שיהיה בצורה מיטבית. שאילת שאלות יכולה להיות כל כך אפקטיבית כיוון שהיא משדרת לשותף שלנו לתהליך שאנחנו קודם כל מתעניינים בו. לשילוב שבין שאילת
ניווט בעת משבר – מצפן ולא מפה
המאמר הזה נכתב בימים הראשונים של המגיפה – אי שם בתחילת מרץ 2020. המוטיבציה הייתה ללמוד עד כמה משבר הקורונה הוא אכן, כפי שרבים כינו אותו בהתחלה- "ברבור שחור"- אירוע שהיה בלתי ניתן לצפייה. אירוע שמסביר והופך את חוסר האונים ואיטיות התגובה מצד המנהיגים שלנו, מקבלי ההחלטות ללגיטימית. בחיפוש קצר
הרצאות TED
אבי קלוגר מרצה, בשנת 2015, בכנס טד בפורט אלגרה ברזיל על הקשבה.
אבי קלוגר הוא פרופסור להתנהגות ארגונית בבית הספר למינהל עסקים בירושלים באוניברסיטה העברית בירושלים. במחקרו הוכיח פרופ' קלוגר שמשוב, אפילו משוב חיובי, עלול להזיק לביצועים. מחקר זה (עם פרופ' אנג'לו דניסי) הוכר בשנת 1996 כמאמר המצטיין בהתנהגות ארגונית על ידי האקדמיה לניהול, וקיבל פרס על ידי החברה לפסיכולוגיה תעשייתית וארגונית עבור הפרסום הטוב ביותר בשנת 1996. יתר על כן, מחקר זה (עם פרופ' דינה ואן-דייק) הוא פיתח יחד עם דר' דינה ניר מספר כלי הקשבה כולל "ראיון מקדם-Feedforward".
בימים אלה עוסק בשאלות לגבי הקשבה אפקטיבית הן מבחינה אקדמית והן כמאמן אנשים מתרבויות מגוונות – להקשיב אחד לשני.