© All rights reserved to Shakla & Tariya | Site design: Daphna Oron Graphic Design | Construction and promotion of website: Site Pro
מטרת הסדנא: מתן כלים לחתירה לפתרון מוסכם ומציאותי שיאפשר להתקדם ולהתפתח תוך חשיבה על יום המחר.
תכנים עיקריים:
מטרת הסדנא: להכיר את הקוד הגנטי בניהול שיחה קשה, שלבי הביצוע ותרגול המתודה.
תכנים עיקריים:
אנו פועלים על פי רצונות מחשבות ורגשות, שבחלקם אנו מכירים ומודעים לקיומם וחלקם נסתרים מעינינו. במפגש עם הסוס נוכל להתקרב ולזהות את מה שאנו עושים על מנת שתהיה בידינו הבחירה לשמר – או לפעול לשינוי צורת ההתנהלות שלנו
מטרת הסדנא: עצירה והאטה לצורך יצירת הזדמנות להכיר את התנהלותינו המודעת והלא מודעת והשפעתם על אלו שבאים איתנו במגע, קשר ותקשורת.
תכנים עיקריים:
מטרת הסדנא: קבלת כלים אסטרטגיים למציאה ולחיזוק המקום שלך סביב השולחן ולהעצמת ההשפעה הניהולית ותהלוך התנגדויות.
כמה אחוזים מתוך התקשורת שלנו עם הצד השני היא לא ורבלית?
בסדנא אנו נפגש עם המרחב הסמוי שלא מלמדים בקורסים למשא ומתן ומשפיע על התהליך יותר מהכל.
הבנת מורכבות מרחב המשא ומתן לרבות ההשפעות הסמויות על הדינמיקה הוא רק השלב הראשון. כשאנו מבינים את הקונטקסט אנו יכולים לפעול בצורה אסטרטגית שתקדם אותנו לעבר המטרות שהצבנו לעצמנו. אנו מכנים את התהליך האסטרטגי הזה – קמפיין מיצוב: על מנת לנהל משא ומתן ממקום של עוצמה עלינו לייצר בעצמנו את התנאים הפנימיים, הבין אישיים והסביבתיים שמאפשרים לקול שלי, לבקשה שלי להישמע. אם נחכה שמישהו אחר יקדם את מטרותינו -אנו עלולים לפספס.
בסדנא נכיר את השלבים בבניית קמפיין מיצוב, נכיר את מגוון הצעדים האסטרטגיים בעיצוב קמפיין והתאמתו עבור כל אחד ואחת מהמשתתפים.
סדנת המשך לסדנת Positioning. קמפיין מיצוב בדרך למטרה עלול לפגוש התנגדויות או התנהגויות מקטינות המנסות לפגוע במיצוב המבוקש ולערער אותו. אמירות כגון: "אין לך את זה", "התפקיד הזה גדול עליך" ועוד מצד שותפים במשא ומתן נחוות כאיום במספר מישורים – אישיים ומקצועיים. תגובה כוחנית, בריחה או קפאון תערער את מקומך במו״מ.
בסדנא נלמד את העקרונות המנחים של Re-Positioning כולל תרגול סיטואציות התנגדות וכיצד להגיב תוך שימוש בארגז כלים מושכל שיאפשר לנווט דרך ההתנגדויות הללו באופן מקדם שמשמר את העוצמה שלך.
האם לחתור להצלחה בטווח הקצר או לחשוב על הטווח הארוך?
האם לקחת את החלק בעוגה שמתאפשר לנו או לעבוד עם השותף על הגדלת העוגה כך שלשנינו תהיה חתיכה גדולה ואיכותית יותר?
האם לתת אמון בשותף שלי למשא ומתן?
מטרת הסדנא: להכין אותנו למציאות בה ההחלטות של הצד השני משפיעות על שלנו תוך הכרה בגורמים שמשפיעים על הצדדים.
כשאנו שואלים – ״אני מה יוצא לי מזה"? אנו מתקשים להסתכל על הצרכים, הרצונות, הכיוונים, הפחדים והתקוות של שני השותפים. אנו ממעיטים לשאול שאלות ומניחים הנחות לגבי האינטרסים של הצד השני ופחות עוסקים בבניית מערכת יחסים, הגדלת העוגה המשותפת וחיזוק היכולת לשהות באזור "אי הנוחות".
מה הבסיס שעליו נכון לבנות את תהליך המו"מ עם הצד השני?
מטרת הסדנא: למידה והפנמה של אבני הבניין בתהליך המו"מ, תוך ניהול תהליכים יעילים ומועילים.
מטרת הסדנא: קבלת מתודולוגיה ליישום תהליך אסרטיבי במשא ומתן שמקדם את הצרכים שלנו תוך הבנת המשמעויות למערכת היחסים ובקרת הנזקים ליום שאחרי. התהליך עוסק במקביל במניעת ההתדרדרות לתהליך אגרסיבי שעשוי לעיתים לשרת את מטרות השותף שלנו למשא ומתן ולהרחיק אותנו מהשגת המטרות שלנו.
מצאתם עצמכם בנקודה בה השותף לתהליך מפר בצורה בוטה את ההסכמות שהגעתם אליהם.
רגע לפני שבוחרים בכיוון אגרסיבי שיכול להתפרש כחולשה, נרצה למצות את כל דרכי ההדברות כך שנהיה שלמים עם התהליך והתוצאה.
מטרת הסדנא: מתודולוגיה ליישום במערכות בירוקרטיות שתקדם את הצרכים שלנו תוך התבססות על העצמה וגיוס של הצד השני.
אנו מוצאים את עצמנו מתנהלים מול גופים בירוקרטים ופקידים שאין להם כל מחוייבות כלפינו והתגמול שלהם לא קשור לרמת השירות והסיוע שיתנו לנו, כך שאנו מרגישים תסכול וכעס שלרוב מופנה כלפי נותן השירות ומדרדר את הסיטואציה.
מה יכול לגייס אותם לעזור לי עם התהליך באופן שמקצר אותו?
מטרת הסדנא: הבנת הכוחות החיצוניים והפנימיים שפועלים עלינו במצבי סטרס וקבלת מיומנויות לקבלת החלטות בתנאי חוסר ודאות.
יש רגעים שאנו נכנסים למצבי סטרס ואנו מופעלים על ידי המוח הקדום שלנו במצבי – ברח/קפא/תקוף. קבלת ההחלטות מושפעת מראיית צינור דווקא ברגעים בהם יש להם השפעה קריטית, שכן עלולים להיגרם נזקים קשים ולעיתים בלתי הפיכים לאינטרסים, למערכת היחסים ולמעורבים.
מטרת הסדנא: קבלת מתודולוגיה לניהול משא ומתן במצב בו קיים ריבוי משתתפים ובעלי עניין.
אנחנו מוצאים את עצמנו בתוך משא ומתן כשבחדר יש יותר מאדם אחד ולעיתים אנו לא מכירים את כל המשתתפים. כל אחד מהמשתתפים מגיע עם עמדה משלו שלרוב אני לא יודע מה היא. השיחה מתארכת ונראה שאנחנו רק בנקודת ההתחלה.
האם יש יתרון בכך שנפגיש את כולם באותו חדר או שכדאי להפגש עם כל אחד בנפרד?
מטרת הסדנא: הבנת ההשפעה של הנורמות, הקודים והנהלים של תרבויות שונות על תהליך המשא ומתן.
אנחנו יוצאים לרחוב, לעבודה, למסעדה ונפגשים עם אנשים שמגיעים ממדינות שונות, תרבויות, דתות… כל אחד אוסף בתוכו השפעות מבית הוריו והסביבה בה גדל.
לכל מרכיב תרבותי יש השפעה על המשא ומתן. אם לא נכיר את ההשפעות הללו, המשא ומתן יכול להתפוצץ בכל שלב ואולי אף לא להתחיל.
מטרת הסדנא: להכיר בתפקידו של הכסף כאמצעי במו"מ ולא כמטרה ולחדד את הגישה וטיפול בכסף בתהליכי משא ומתן.
רבים רואים במשא ומתן תהליך של התמקחות על דברים שאנו רוצים ובמיוחד על כסף. אנו מופתעים כל פעם מחדש כשבסוף המשא ומתן אנו משלמים פחות אך במקביל לא מקבלים את התכולה ואיכות הסחורה אותה רצינו כי עליה לא טרחנו לשאת ולתת.
האם לחכות שהצד השני ייתן הצעת מחיר או להגיד מראש מה אני רוצה לשלם?
כיצד לשאת ולתת על הבלתי ניתן למשא ומתן.
הסדנא מתמקדת בהשפעת דת וערכים במו"מ בעולם הגלובאלי, משא ומתן כשדת וערכים מעורבים ומובילים את התהליך, השלכות הפערים שבין עקרון לאמונה ובין ערכים לצרכים – וכיצד לחיות איתם בשלום.
הלימוד מתנהל בצורת "חברותא" שבה כל אחד מעורר מחלוקת על דברי השני במטרה להתעמק בלמידה.